Ik ben trots op mezelf!

Bas van de Broek, 27 jaar is geboren en getogen in Heeze. Hij woont hier alweer twee jaar zelfstandig. Tijdens zijn schooltijd koos hij voor een opleiding tot kok. “Ik wil met mijn handen werken en bezig zijn.”
Bas vertelt: “Na school ben ik stage gaan lopen bij diverse bedrijven. In 2012 kreeg ik mijn eerste echte baan: bij Inclusief. Ik begon in de catering bij groepsdetachering Dorel. Daarna werd ik kok bij Restaurant Inclusief. Ik werkte vooral in de avonduren. Het was af en toe een gekkenhuis. We runden soms met drie personen zowel het restaurant als de keuken. En dat voor een groep van 30 personen. Maar gewoon gaan en je best doen.”

foto_Bas.jpg

Verandering en uitdaging

Ik heb bij Inclusief veel geleerd. Ze legden alle handelingen op een rustige manier uit en ik leerde met mensen omgaan. Ik heb drie keer een contract bij Inclusief gehad. Dit betekende of een eventuele vaste baan bij Inclusief of doorstroming naar een andere baan. Ik wilde doorgroeien én een nieuwe uitdaging. Deze kans kreeg ik bij Best Western Hotel Nobis in Asten. Ze hebben daar een grote kaart en het is er druk. Ik werk daar nu anderhalf jaar.”

De koude kant

“Ik run in de keuken de koude kant; van het rauwe product tot het tafelproduct. Daarnaast help ik ook mee met de warme kant. Is het heel druk, dan word ik op andere plekken in de keuken ingezet. Ik ben hulpkok. Door mijn praktijkervaring is dat gelijk aan het niveau van leerling kok niveau 3.” Bas werkt soms wel 40 uur per week. Om zijn lichaam gezond te houden, fitnesst Bas 4 uur per week. “Op mijn werk sta ik 8 uur per dag….fitness is goed voor mijn rug en benen.” Zijn favoriete eten is Italiaans, lekker én eenvoudig klaar te maken. Kook je thuis ook? “Nee, niet echt”, glimlacht Bas: “Na 40 uur in de keuken staan, ben ik thuis geen kok meer.”

Dromen najagen

“In 7 jaar tijd ben ik veranderd en gegroeid. Op school zeiden ze dat ik maar timmerman moest worden. Mijn tempo was te laag, ik was niet stressbestendig en niet sociaal genoeg. Maar ik heb doorgezet. En kijk waar ik nu sta! Ik kan goed met mensen omgaan en goed luisteren. Ik werk in een mooi en druk hotel en heb een afwisselende baan. Ik ben mijn droom aan het najagen. Namelijk heel veel leren. En dat blijf ik nog vele jaren doen. Ik ben trots op mezelf!”


 ​